Maestrul Zhu Rong Fu

Zhu Rong Fu - SabieS-a născut în 1942, în Shanghai, China, într-o familie de oameni pasionaţi de medicină tradiţională şi arte marţiale.

A început studiul artelor marţiale (Wushu) încă din copilărie, unul dintre profesorii săi fiind Wang Ziping, o figură legendară a Chinei, maestru în arte marţiale şi medic respectat.

În tinereţe, a participat cu plăcere la competiţiile de Wushu; a devenit campion la suliţă şi lanţ, apoi Vicepreşedinte al Asociaţiei de Wushu din Shanghai.

Zhu Rong Fu - arhivaA venit în România în 1992 pentru un schimb de experienţă, împreună cu alţi medici chinezi, şi a decis să rămână, continuând să facă ce făcea şi în China: să practice acupunctura in cadrul Cabinet acupunctura Bucuresti şi să predea artele marţiale.

A colaborat la spectacolul „Don Quijote“, regizat de actorul şi scriitorul Dan Puric, a jucat în filmul „Funeralii fericite“, regizat de Horaţiu Mălăele, este invitat la diverse emisiuni TV şi apare în spectacole şi în demonstraţii.

Elevii săi, în prezent instructori ai şcolii, au câştigat de-a lungul timpului numeroase medalii la competiţii naţionale şi internaţionale.

La prima ediţie a Galei Premiilor Casei Româno-Chineze a primit din partea organizatorilor premiul special pentru „PROMOVAREA SPORTURILOR TRADIŢIONALE CHINEZEŞTI“.

Apariţii în presă:

noiembrie 2013 Observator TV
mai 2013 Men’s Health
aprilie 2012 Formula As
ianuarie 2010 Evenimentul Zilei
februarie 2006 Gandul